Het uitgangspunt

De basiscursus bemanningslid CWO JaZ I Non Tidal is bedoeld voor personen van 16 jaar of ouder, die onder verantwoordelijkheid van de schipper als bemanningslid op (zeegaande) zeiljachten kunnen functioneren.

Dus voor mensen met weinig of geen ervaring op een kajuitzeilboot en heeft als doel u vlot op het niveau te brengen van een goed en betrouwbaar bemanningslid welke onder leiding van een ervaren schipper alle handelingen kan verrichten die belangrijk of noodzakelijk zijn voor een veilige en behouden vaart voor de boot en haar crew onder normale omstandigheden t/m 4 Bft. windkracht.

We leiden je op volgens de regels van de CWO waarbij we veel aandacht besteden aan verschillende leerstijlen, communicatie, verschil in niveaus en vooral een prettige sfeer aan boord.

Meer over deze zeilcursus

  • De leerstof

    De leerstof welke behandeld wordt is o.a. omgaan met de aan boord zijnde lijnen/ trossen en stootwillen, het voorbereiden voor het aanleggen en wegvaren op de motor, het hijsen en strijken van de zeilen, het uitvoeren van diverse zeilmanoeuvres, sturen, het vaar- en nacht-klaar maken van de boot etc.

    Daarnaast krijgt u tijdens deze cursus spelenderwijs de theorie van het zeilen, vaarregels en etiquette regels aangeboden waardoor u een allround bemanningslid met kennis en inzicht van zaken wordt.

  • Duur van de cursus

    De cursus kan per dag afgenomen worden maar u dient rekening te houden met een duur van 3 dagen om het CWO diploma JaZ I Non Tidal te halen. Eén en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de (weers) omstandigheden.

  • Praktijk & theorie eisen

Vragen en aanmelden

Voor vragen, mogelijkheden en/of reserveren kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact op