Marina Kaap Hoorn

Vanwege de groeiende behoefte aan ligplaatsen in de gemeente Hoorn en de redelijke druk welke de huidige havens op de binnenstad geven, is er een aantal jaar geleden het plan gerealiseerd om op een steenworp afstand van het centrum van Hoorn een nieuwe Marina te creëren. Marina Kaap Hoorn is daarom sinds 2015 de thuis en verhuurhaven van Kaaphoorn Charters vanwege haar unieke ligging direct aan het Markermeer.

Het uitgangspunt voor Marina Kaap Hoorn is het ontwikkelen van een nautisch centrum dat meer is dan alleen een parkeerplaats voor boten. De haven van Marina Kaap Hoorn is gelegen aan de oostzijde van het centrum van Hoorn. Het Hoornsche Hop, het vaargebied waaraan de Marina is gelegen, is een favoriet gebied voor watersporters op het Markermeer & IJsselmeer. In de haven zijn verschillende functies mogelijk, die elkaar kunnen versterken en zorgen dat watersporters en andere bezoekers er het hele jaar kunnen genieten: ligplaatsen van diverse afmetingen en (drijvende) gebouwen voor commerciële functies. Het plan wordt aan de westzijde begrensd door een vooroever, die zich in de toekomst verder zal ontwikkelen tot natuurgebied. Kortom, Marina Kaap Hoorn, een gebied met toekomst!

Haven inrichting

Met de realisatie van de hellingbaan is mede dankzij de gemeente Hoorn in 2013 de eerste stap gezet voor de ingebruikname van Marina Kaap Hoorn. In 2013 is ook het eerste strandpaviljoen van Hoorn geopend: Oranje Buiten. In 2014 zijn de eerste boxen voor bootbezitters gerealiseerd. Daarna heeft Kaaphoorn Charters in 2015 haar deuren geopend met de mogelijkheid om luxe kajuitzeiljachten of sloepen te huren maar beschikt tevens ook over een CWO Kajuitzeiljacht zeilschool voor volwassenen en nog veel meer nautische mogelijkheden zoals speedtrips naar de Markerwadden met een heuze powerboat. Verder vinden er vele, door Outdoor Hoorn begeleide, (strand)activiteiten plaats en is er begin 2016 een compleet nieuwe haveninrichting in Marina Kaap Hoorn gerealiseerd welke begin 2018 verder is uitgebreid naar 50 ligplaatsen met passanten steiger(s). In 2019 heeft weer een uitbreiding plaatsgevonden naar 77 ligplaatsen en in 2020 een uitbreiding naar 135 ligplaatsen met o.a. vingersteigers in verschillende afmetingen. Kaaphoorn Charters is uitbater en verantwoordelijk voor de haven en alle bijbehorende faciliteiten als een hellingbaan, trailerstalling een toilet & douche gebouw en een drijvend havenkantoor met daarboven een door Kaaphoorn Club gerunde adembenemende bed & breakfast, kortom een haven met vele mogelijkheden en toekomst!

Haven invulling

De haven wordt deels ingevuld door de schepen uit de verhuurvloot van Kaaphoorn Charters en door vaste ligplaatshouders. Heeft u interesse in een ligplaats in de haven van Marina Kaap Hoorn? Aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op of stuur even een mailtje. Momenteel zijn er nog een aantal 10 tot 13,5 meter en 11 tot 15 meter boxen beschikbaar en bekijk ook onze zeer gunstig geprijsde winter-ligplaatsen. Wilt u een ligplaats en uw boot via ons verhuren? Als u bij ons de boot in de verhuur onderbrengt krijgt u in ieder geval 50% korting(!) op uw ligplaats.

Neem contact op